HIERONTA

Hieronta on hoitotapahtuma, missä hierojamme pyrkii edistämään ja rauhoittamaan asiakkaan eri kudosten toimintoja. Hoitolastamme löytyy osaajia klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan ja mobilisoivaan hierontaan. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. venytys, siveleminen, painelu ja puristelu eri voimakkuuksilla, eri suuntiin ja eri rytmein. Hieronnalla on useita vaikutuksia: se vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa rentouttaen, vähentäen kipua ja huoltaen lihaksia. Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hierojia jotka löytyvät valviran terveydenhuollon ammattihenkilö rekisteristä.

Hoitoaikamme ovat
* 25 min, tässä ajassa ehdimme käymään yhden kehon osa-alueen läpi esim. niska-hartiaseudun.
* 45 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta.
* 60 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta. Pidempi hoitoaika antaa mahdollisuuden keskittyä pidempään ongelma-alueisiin.
* 90 min kokovartalohieronta.
* 120 min kokovartalohieronta

ERIKOISHIERONNAT

Intialainen päähieronta sisältäen niska-hartiaseudun hieronnan

Hoidon aluksi hieromme niska-hartiaseudun lihakset ja hoito päättyy rentouttavaan intialaiseen päähierontaan. Valittavanasi on joko 20 min tai 40 min hoito.

Hot stone kuumakivihieronta + klassinen hieronta

Kuumakivihieronta on miellyttävä lihaksia rentouttava hoito. Se on silti tehokas hoitomuoto, jossa yhdistyy kiven lämpö ja paine. Hoidon alussa lihakset käsitellään luonnonkivillä ja lopuksi vielä niska-hartiaseudun hieronta.

Fasciahieronta

Fascian käsittelyssä pyritään parantamaan fascian aineenvaihduntaa ja saamaan fasciaa venymään. Käsittelyä tehdään hyvällä kitkalla, suunta vaihtelee ja käsittelyliike on hyvin hidasta. Hoidettavalla alueella voi olla myös joko aktiivinen tai passiivinen liike mukana, lihas voi olla myös venytyksessä. Fascian käsittely tuo usein kudoksen vapautumisen tai rentoutumisen tunteen, jolloin myös asiakkaan kokema kipu yleensä lievenee, kudoksen liikkuvuus ja verenkierto paranee. Fasciasta voi tulla tiukka mm. huonon ryhdin takia. Fasciahieronta sopii hyvin myös kroonistuneen tenniskyynärpään hoitoon. Lihaskalvoihin kohdistuvalla fasciahieronnalla voidaan saada helpotettua mm. myös kipeytyneiden ”penikoiden”alueen nestekiertoa, jolloin myös helpottuu lihasten paine ja kivun tunne.

Puremalihashieronta

Puremalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartiaseutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien sisä- ja ulkopinnoilta. Hieronta tehdään aina yksilökohtaisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niska-hartiaseudun jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville.

Imukuppihieronta

Imukuppihieronta on osa Kiinalaisen lääketieteen vanhaa perimä hoitoa, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten lihashuoltoon, niska hartiaseudun kireyksiin, lymfakierron aktivointiin ja kipualueiden hoitoon. Imukuppihieronnassa kuppi painetaan iholle, kupin sisään syntyy tyhjiö ja imukupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Imutehoa voidaan säädellä ja näin saadaan hoidettavan mukaan tarvittava alipaine. Imukuppihoito saattaa aiheuttaa ihon punoitusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät muutamassa päivässä.

Apua myös kosmeettiseen selluliittiin. Selluliittiin on olemassa monia erilaisia hoitoja, joista imukuppihieronta on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ja hyväksi menetelmäksi.

Käyttöalueita: lihasjännitykset, rentoutus aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi ja verenkierron vilkastuttaminen kosmeettiseen selluliittiin kivut ja turvotukset kipu- ja akupunktiopisteiden käsittely tension neck.

Raskaushieronta ja syynnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaana olevaa äitiä pystyvät hieromaan kaikki koulutetut hierojamme. Lisäksi löydät meiltä raskausajan hoitoon erikoistuneen osaajan. Jos haluat jotain todella ylellistä niin tämä on sinun valitsema hoito. Raskaushieronta auttaa odottavaa äitiä rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että äidin mieli olisi levollinen. Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteet, henkinen mielentila sekä fyysiset oireet. Raskaushieronnassa käytetään body cushion-tyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. 90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Hoidossa luomuhierontaöljyä, joka ravitsee äidin ihoa. Äidin vatsan alue hierotaan myös ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan. 60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin. Esimerkiksi, jos alaraajoissa on turvostusta, voidaan hieronnassa keskittyä alaraajojen lymfahierontaan yhdistäen jalkapohjien lymfapisteet sekä avata lymfakiertoa myös yläkehosta ja lisäksi ohjata äidille syvää hengitystä, mikä vaikuttaa myös lymfakiertoa lisäävästi. Tai voimme esimerkiksi keskittyä selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Hoito vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia. Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta. Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin. Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä. Auttaa kehittämään kehonhallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen. Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua. Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista. Valittavanasi on joko 60 min tai 90 min hoito.

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat niskahartiaseutu ja alaselän/lantion alue. Niskahartiaseudun alueelle voi tulla jännityksiä imetysasennoissa sekä vauvan kantamisesta. Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä synnytyksen jälkeen, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa miellyttävillä raskaushieronta-asentotyynyillä. Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaan. Valittavanasi on joko 60 tai 90 min hoito.

Vauvahieronta

Hieronta on lähtöisin Intiasta ja siihen yhdistyy hieman vyöhyketerapian, kiinalaisen lääketieteen ja fysioterapian elementtejä. Vauvahieronnan perusajatus on rakkauden välittäminen vauvalle. Kosketuksen kautta välittyy tunneravintoa, joka on välttämätöntä normaalille kehitykselle. Lisäksi hieronnalla on paljon fysiologisia vaikutuksia, kuten esim.
* verenkierto vilkastuu, imunestekierto paranee, aineenvaihdunta paranee, ruoansulatus vauhdittuu, hengitys syvenee
* apua ummetukseen, erilaisiin vatsakipuihin, refluksiin ja koliikkiin
* laukaisee kohdussa tai synnytyksessä tulleita lihasjännityksiä
* opettaa vauvaa rentoutumaan
* unenlaatu paranee

Tiibetiläinen hieronta

Perinteinen tiibetiläinen hieronta on tiibetiläisten lääkäreiden harjoittama hoitomenetelmä. Yleishoito on tarkoitettu kehon rentouttamiseksi, kehoa käsitellään monipuolisesti. Tämä toimii samalla tavalla kuin klassinen hierontakin. Tähän kuuluu esim. hieronta, nivelten mobilisaatio, hermopisteiden käsittelyä. Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa kehoa, avata tukoksia, lievittää kipua.

Oireidenmukaisessa hoidossa pyritään löytämään ongelman syy ja toimenpiteet kohdistetaan sen mukaan. Aluksi arvioidaan kehon tila, jonka perusteella valitaan käytettävät hoidot. Jos oireita on paljon tai taustalla on krooninen sairaus, niin sopivan hoidon selvittämiseksi tarvitaan tarkempi perehtymien ja analyysi.

Jos ongelma on vaivannut pitkään tai on jo ́juurtunut ́syvälle, niin hoidossa käytetään lisäksi muita kehoterapioita. Menetelmien valintaan vaikuttavat esim. yleisterveys. Kudokset mihin hoito kohdistetaan; lihakset, nivelet ja hermot. Tarvittava intensiteetti; pehmeä tai kova. Muita käytettäviä terapioita ovat mm. kuppaus, kuuma/kylmä- hoidot, hauteet, tuliterapia, ravintoneuvonta, yrtit, akupunktio sekä niiden erilaiset yhdistelmät.

Selänlaitto

Selänlaitto on lempeää käsittelyä ja virheasentojen korjaamista ilman öljyä ja rasvaa eli hoitopöydälle voit tulla kevyissä mukavissa vaatteissa. Keholla on aina tarve päästä tasapainoon. Tasapaino on läsnä elämässä joka hetkessä ja sitä opetellaan jo lapsesta saakka. Hoidossa autetaan asiakasta siihen tasapainoon takaisin. Tärkeänä osana hoitoa on oikeiden toimintamallien opettaminen asiakkaalle, joka lähtee hoidosta kotiin toipumaan vaivastaan. Ongelmanratkaisuun tarkoitettu käsittely, joka saattaa tarvittaessa kestää luvattua pidempäänkin.

Hoito voi painottua olkapäihin, niskaan, hartioihin tai lannerankaan ja lantioon, mutta ei kokonaisuuden kustannuksella.

Niskan, hartioiden tai olkapäänlaitto

Selänlaitto on lempeää käsittelyä ja virheasentojen korjaamista ilman öljyä ja rasvaa eli hoitopöydälle voit tulla kevyissä mukavissa vaatteissa. Keholla on aina tarve päästä tasapainoon. Tasapaino on läsnä elämässä joka hetkessä ja sitä opetellaan jo lapsesta saakka. Hoidossa autetaan asiakasta siihen tasapainoon takaisin. Tärkeänä osana hoitoa on oikeiden toimintamallien opettaminen asiakkaalle, joka lähtee hoidosta kotiin toipumaan vaivastaan. Ongelmanratkaisuun tarkoitettu käsittely, joka saattaa tarvittaessa kestää luvattua pidempäänkin.

Hoito voi painottua olkapäihin, niskaan, hartioihin tai lannerankaan ja lantioon, mutta ei kokonaisuuden kustannuksella.

MUUT PALVELUT

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta. Samalla kinesioteippaus voi lisätä verenkiertoa ja vähentää turvotusta.

RAVINTOTERAPIA, ajanvaraus vain puhelimitse

1 x tapaaminen 60 min, sisältää:

Etukäteen saat täytettäväksi esitietolomakkeen ja ruokapäiväkirjat viiden päivän ajalta. Ne palautetaan sähköpostitse minulle ennen vastaanottoa. Näin saan jo ennakkoon tutustuttua tilanteeseen ja voimme käyttää vastaanottoajan tehokkaasti.

Ravintoterapiassa tehdään muutoksia totuttuihin ruokavalioihin ja otetaan käyttöön mahdollisia ravintolisiä. Saat kaikesta tarkat ohjeet, jotka myös käymme läpi vastaanotolla.

Seurantakäynti 30 min puhelinkonsultaatio.