HIERONTA

Hieronta on hoitotapahtuma, missä hierojamme pyrkii edistämään ja rauhoittamaan asiakkaan eri kudosten toimintoja. Hoitolastamme löytyy osaajia klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan ja mobilisoivaan hierontaan. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. venytys, siveleminen, painelu ja puristelu eri voimakkuuksilla, eri suuntiin ja eri rytmein. Hieronnalla on useita vaikutuksia: se vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa rentouttaen, vähentäen kipua ja huoltaen lihaksia. Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hierojia jotka löytyvät valviran terveydenhuollon ammattihenkilö rekisteristä.

Hoitoaikamme ovat
* 25 min, tässä ajassa ehdimme käymään yhden kehon osa-alueen läpi esim. niska-hartiaseudun.
* 45 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta.
* 60 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta. Pidempi hoitoaika antaa mahdollisuuden keskittyä pidempään ongelma-alueisiin.
* 90 min kokovartalohieronta.
* 120 min kokovartalohieronta

ERIKOISHIERONNAT

Intialainen päähieronta sisältäen niska-hartiaseudun hieronnan

Hoidon aluksi hieromme niska-hartiaseudun lihakset ja hoito päättyy rentouttavaan intialaiseen päähierontaan. Valittavanasi on joko 20 min tai 40 min hoito.

Hot stone kuumakivihieronta + klassinen hieronta

Kuumakivihieronta on miellyttävä lihaksia rentouttava hoito. Se on silti tehokas hoitomuoto, jossa yhdistyy kiven lämpö ja paine. Hoidon alussa lihakset käsitellään luonnonkivillä ja lopuksi vielä niska-hartiaseudun hieronta.

Fasciahieronta

Fascian käsittelyssä pyritään parantamaan fascian aineenvaihduntaa ja saamaan fasciaa venymään. Käsittelyä tehdään hyvällä kitkalla, suunta vaihtelee ja käsittelyliike on hyvin hidasta. Hoidettavalla alueella voi olla myös joko aktiivinen tai passiivinen liike mukana, lihas voi olla myös venytyksessä. Fascian käsittely tuo usein kudoksen vapautumisen tai rentoutumisen tunteen, jolloin myös asiakkaan kokema kipu yleensä lievenee, kudoksen liikkuvuus ja verenkierto paranee. Fasciasta voi tulla tiukka mm. huonon ryhdin takia. Fasciahieronta sopii hyvin myös kroonistuneen tenniskyynärpään hoitoon. Lihaskalvoihin kohdistuvalla fasciahieronnalla voidaan saada helpotettua mm. myös kipeytyneiden ”penikoiden”alueen nestekiertoa, jolloin myös helpottuu lihasten paine ja kivun tunne.

Tiibetiläinen hieronta

Perinteinen tiibetiläinen hieronta on tiibetiläisten lääkäreiden harjoittama hoitomenetelmä. Yleishoito on tarkoitettu kehon rentouttamiseksi, kehoa käsitellään monipuolisesti. Tämä toimii samalla tavalla kuin klassinen hierontakin. Tähän kuuluu esim. hieronta, nivelten mobilisaatio, hermopisteiden käsittelyä. Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa kehoa, avata tukoksia, lievittää kipua.

Oireidenmukaisessa hoidossa pyritään löytämään ongelman syy ja toimenpiteet kohdistetaan sen mukaan. Aluksi arvioidaan kehon tila, jonka perusteella valitaan käytettävät hoidot. Jos oireita on paljon tai taustalla on krooninen sairaus, niin sopivan hoidon selvittämiseksi tarvitaan tarkempi perehtymien ja analyysi.

Jos ongelma on vaivannut pitkään tai on jo ́juurtunut ́syvälle, niin hoidossa käytetään lisäksi muita kehoterapioita. Menetelmien valintaan vaikuttavat esim. yleisterveys. Kudokset mihin hoito kohdistetaan; lihakset, nivelet ja hermot. Tarvittava intensiteetti; pehmeä tai kova. Muita käytettäviä terapioita ovat mm. kuppaus, kuuma/kylmä- hoidot, hauteet, tuliterapia, ravintoneuvonta, yrtit, akupunktio sekä niiden erilaiset yhdistelmät.

Aromaterapia

Aromaterapiaa on käytetty tuhansia vuosia eri puolilla maailmaa. Sen avulla on puhdistettu ja parannettu kehoa ja sielua. Aromaterapia perustuu kasvien kukista, lehdistä, hedelmistä ym. kasvin osista saataviin aromaattisiin ns. eteerisiin öljyihin. Eteeriset öljyt voivat olla mm. vahvistavia, rentouttavia ja tasapainottavia. Aromaterapia on koko keholle tehtävä lempeä hieronta. Käsittely on klassista hierontaa kevyempi. Vaikutus perustuu eteeriseen öljyyn, jonka asiakas valitsee tarpeensa mukaan. Käsittely on erittäin miellyttävä ja rentouttava. Aromaterapia sopii hyvin mm. stressiin, lihasjumeihin, turvotuksiin ja aineenvaihdunnan ongelmiin.

Shiatsu

Shiatsu on alunperin japanilainen hoitomuoto, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Shiatsuterapiassa käydään kehon energiaradat läpi lempeillä käden/peukalon paineluilla. Hoito tehdään shiatsupatjalla ja asiakkaalla on hyvä olla rennot ja väljät vaatteet päällä. Shiatsuterapia voidaan tehdä rentouttavana hoitona, jolloin keskitytään kehon tasapainottamiseen ja rentouttamiseen. Hoito voidaan tehdä myös analysoivana hoitona, jolloin keskitytään yksilöllisiin tarpeisiin ja huomioidaan kokonaisvaltaisesti sekä fyysinen että psyykkinen puoli. Analyyttiseen hoitoon kuuluu laajempi alkuhaastattelu, jolloin kartoitetaan yksilölliset tarpeet. Analysoivaan shiatsuterapiaan voi yhdistää tarpeen mukaan mm. ravinto-, kukka-, rentoutus- ja fytoterapiaa.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on koko kehoa tasapainottava hoito, jossa käsitellään kehon heijastealueita. Käsittelyn kautta saadaan yhteys kehon omiin parantaviin ja rentouttaviin osiin. Vyöhyketerapia on rentouttavaa ja lempeää ja se tehdään hellän kosketuksen, painelun ja hieronnan avulla paljaisiin jalkateriin, kämmeniin ja mahdollisesti korvalehtiin sekä akupisteisiin asiakkaan tarpeen mukaan. Koko hoidon ajan asiakas lepää lämpimästi peiteltynä hoitopöydällä. Vyöhyketerapiaan voi yhdistää mm. ravinto-, fyto-, kukka-, aurikulo- ja akupainallus-terapiaa. Vyöhyketerapialla on saatu hyviä hoitotuloksia erityisesti sterssiperäisten häiriöiden ja niiden oireiden hoidossa. Ensimmäisellä hoito kerralla aloitetaan alkuhaastattelulla.

Vauvavyöhyke ja hieronta

Vauvavyöhyke on lempeä hoitomuoto noin neljäviikkoisesta vauvasta eteenpäin. Vauvoilla vyöhyketerapiaa käytetään mm. vatsakipujen, koliikkioireiden, uniongelmien ja jäykkyyden hoitamiseen. Vyöhyketerapia on lääkkeetön ja turvallinen hoito vauvan vaivoihin. Hoito toteutetaan vauvan ehdoilla, kiireettömästi hieroen päästä varpaisiin, öljyä apuna käyttäen. Hoito ei tuota vauvalle kipua. Vauvat reagoivat herkästi hoitoon ja hoitovaikutuksia (esim. ilmavaivat) voivat tulla jo hoidon aikana. Hoitokertojen määrä on yksilöllinen. Parhaat hoitotulokset kuitenkin tulevat säännöllisillä käynneillä, joita yleensä tarvitaan noin 3-4 hoitokertaa. Huom! Rokotusten ja hoidon välillä on hyvä pitää kahden viikon tauko.

MUUT PALVELUT

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta. Samalla kinesioteippaus voi lisätä verenkiertoa ja vähentää turvotusta.

RAVINTOTERAPIA, ajanvaraus vain puhelimitse

1 x tapaaminen 60 min, sisältää:

Etukäteen saat täytettäväksi esitietolomakkeen ja ruokapäiväkirjat viiden päivän ajalta. Ne palautetaan sähköpostitse minulle ennen vastaanottoa. Näin saan jo ennakkoon tutustuttua tilanteeseen ja voimme käyttää vastaanottoajan tehokkaasti.

Ravintoterapiassa tehdään muutoksia totuttuihin ruokavalioihin ja otetaan käyttöön mahdollisia ravintolisiä. Saat kaikesta tarkat ohjeet, jotka myös käymme läpi vastaanotolla.

Seurantakäynti 30 min puhelinkonsultaatio.