HIERONTA

Hieronta on hoitotapahtuma, missä hierojamme pyrkii edistämään ja rauhoittamaan asiakkaan eri kudosten toimintoja. Hoitolastamme löytyy osaajia klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan ja mobilisoivaan hierontaan. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. venytys, siveleminen, painelu ja puristelu eri voimakkuuksilla, eri suuntiin ja eri rytmein. Hieronnalla on useita vaikutuksia: se vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa rentouttaen, vähentäen kipua ja huoltaen lihaksia. Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hierojia jotka löytyvät valviran terveydenhuollon ammattihenkilö rekisteristä.

Hoitoaikamme ovat
* 25 min, tässä ajassa ehdimme käymään yhden kehon osa-alueen läpi esim. niska-hartiaseudun.
* 45 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta.
* 60 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta. Pidempi hoitoaika antaa mahdollisuuden keskittyä pidempään ongelma-alueisiin.
* 90 min kokovartalohieronta.
* 120 min kokovartalohieronta

FYSIOTERAPIA

Fysioterapeuttimme auttavat sinua tuki- ja liikuntaelinoireiden hoidossa. Tavoitteenamme on parantaa ja ylläpitää sinun toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiapalveluihimme kuuluu mm. liikuntavammojen hoito, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, työperäisten rasitusvammojen hoito sekä huimauksen ja tasapainohäiriöiden kuntoutus. Ensimmäinen käynti aina 60 minuuttia, jatkokäynnit joko 60 tai 45 minuuttia.

OSTEOPATIA

Osteopatiassa hoidetaan kehoa kokonaisuutena, minkä vuoksi osteopatialla saadaan hyviä tuloksia. Ihminen on luotu täydelliseksi kokonaisuudeksi. Yksikin toimintahäiriö vaikuttaa koko kehon toimintamalliin ja näin häiritsee kehon omaa toimintaa kokonaisuutena.

Avain hyvinvointiin on aineenvaihdunta ja yleensä ongelmakohdassa aineenvaihdunta on häiriintynyt. Osteopatiassa käytetään rytmistä liikettä jolla saadaan aineenvaihduntaa parannettua. Tällöin paraneminen alkaa sisältäpäin, jolloin vaikutus on pitkäaikaisempi.

Osteopaatti ei paranna, vaan antaa keholle avaimet parantaa itse itsensä. Osteopaattisella hoidolla pyritään aktivoimaan ja voimistamaan kehon omia säätely- ja paranemismekanismeja.

Kaiken ikäiset ihmiset ovat tervetulleita hoitoon. Hoito muodostuu haastattelusta, tutkimisesta ja hoidosta, hoito on myös tutkimista. Hoitotekniikoita on erilaisia, ja niitä käytetään tilannekohtaisesti. Osteopatiassa hoidetaan esimerkiksi selän, niskan ja raajojen kipuja, jännityksiä ja jäykkyyksiä, nivelongelmia, välilevyvaivoja, hermoston kiputiloja kuten iskias- tai rannekanava-oireyhtymää, liikunnallisia ongelmia, tapaturmien ja urheiluvammojen jälkitiloja, päänsärkyä, migreeniä, poskiontelotulehdusta, hengitystieongelmia ja astmaa, ryhtihäiriöitä, stressiä ja väsymystä.

ERIKOISHIERONNAT

Akupunktio + hieronta

Hieronnan yhteydessä käytetään akupunktioneuloja tehostamaan hieronnan vaikutusta. Neuloja käytetään käsien ja jalkojen alueilla. Hoidon kokonaiskesto on 45min joka sisältää myös hoidettavan alueen hieronnan.

Intialainen päähieronta sisältäen niska-hartiaseudun hieronnan

Hoidon aluksi hieromme niska-hartiaseudun lihakset ja hoito päättyy rentouttavaan intialaiseen päähierontaan. Valittavanasi on joko 20 min tai 40 min hoito.

Hot stone kuumakivihieronta + klassinen hieronta

Kuumakivihieronta on miellyttävä lihaksia rentouttava hoito. Se on silti tehokas hoitomuoto, jossa yhdistyy kiven lämpö ja paine. Hoidon alussa lihakset käsitellään luonnonkivillä ja lopuksi vielä niska-hartiaseudun hieronta.

Puremalihashieronta

Puremalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartiaseutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien sisä- ja ulkopinnoilta. Hieronta tehdään aina yksilökohtaisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niska-hartiaseudun jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville.

Imukuppihieronta

Imukuppihieronta on osa Kiinalaisen lääketieteen vanhaa perimä hoitoa, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten lihashuoltoon, niska hartiaseudun kireyksiin, lymfakierron aktivointiin ja kipualueiden hoitoon. Imukuppihieronnassa kuppi painetaan iholle, kupin sisään syntyy tyhjiö ja imukupin alla oleva pehmytkudos vetäytyy kupin sisään. Imutehoa voidaan säädellä ja näin saadaan hoidettavan mukaan tarvittava alipaine. Imukuppihoito saattaa aiheuttaa ihon punoitusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät muutamassa päivässä.

Apua myös kosmeettiseen selluliittiin. Selluliittiin on olemassa monia erilaisia hoitoja, joista imukuppihieronta on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ja hyväksi menetelmäksi.

Käyttöalueita: lihasjännitykset, rentoutus aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi ja verenkierron vilkastuttaminen kosmeettiseen selluliittiin kivut ja turvotukset kipu- ja akupunktiopisteiden käsittely tension neck.

Raskaushieronta ja syynnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaana olevaa äitiä pystyvät hieromaan kaikki koulutetut hierojamme. Lisäksi löydät meiltä raskausajan hoitoon erikoistuneen osaajan. Jos haluat jotain todella ylellistä niin tämä on sinun valitsema hoito. Raskaushieronta auttaa odottavaa äitiä rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että äidin mieli olisi levollinen. Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteet, henkinen mielentila sekä fyysiset oireet. Raskaushieronnassa käytetään body cushion-tyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. 90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Hoidossa luomuhierontaöljyä, joka ravitsee äidin ihoa. Äidin vatsan alue hierotaan myös ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan. 60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin. Esimerkiksi, jos alaraajoissa on turvostusta, voidaan hieronnassa keskittyä alaraajojen lymfahierontaan yhdistäen jalkapohjien lymfapisteet sekä avata lymfakiertoa myös yläkehosta ja lisäksi ohjata äidille syvää hengitystä, mikä vaikuttaa myös lymfakiertoa lisäävästi. Tai voimme esimerkiksi keskittyä selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Hoito vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia. Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta. Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin. Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä. Auttaa kehittämään kehonhallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen. Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua. Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista. Valittavanasi on joko 60 min tai 90 min hoito.

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat niskahartiaseutu ja alaselän/lantion alue. Niskahartiaseudun alueelle voi tulla jännityksiä imetysasennoissa sekä vauvan kantamisesta. Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä synnytyksen jälkeen, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa miellyttävillä raskaushieronta-asentotyynyillä. Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaan. Valittavanasi on joko 60 tai 90 min hoito.

Tiibetiläinen hieronta

Perinteinen tiibetiläinen hieronta on tiibetiläisten lääkäreiden harjoittama hoitomenetelmä. Yleishoito on tarkoitettu kehon rentouttamiseksi, kehoa käsitellään monipuolisesti. Tämä toimii samalla tavalla kuin klassinen hierontakin. Tähän kuuluu esim. hieronta, nivelten mobilisaatio, hermopisteiden käsittelyä. Hoidon tarkoituksena on tasapainottaa kehoa, avata tukoksia, lievittää kipua.

Oireidenmukaisessa hoidossa pyritään löytämään ongelman syy ja toimenpiteet kohdistetaan sen mukaan. Aluksi arvioidaan kehon tila, jonka perusteella valitaan käytettävät hoidot. Jos oireita on paljon tai taustalla on krooninen sairaus, niin sopivan hoidon selvittämiseksi tarvitaan tarkempi perehtymien ja analyysi.

Jos ongelma on vaivannut pitkään tai on jo ́juurtunut ́syvälle, niin hoidossa käytetään lisäksi muita kehoterapioita. Menetelmien valintaan vaikuttavat esim. yleisterveys. Kudokset mihin hoito kohdistetaan; lihakset, nivelet ja hermot. Tarvittava intensiteetti; pehmeä tai kova. Muita käytettäviä terapioita ovat mm. kuppaus, kuuma/kylmä- hoidot, hauteet, tuliterapia, ravintoneuvonta, yrtit, akupunktio sekä niiden erilaiset yhdistelmät.

TCM AKUPUNKTIOHOITO

Akupunktio ja kiinalaisen lääketieteen mukaista hoitoa on annettu vuosituhansien ajan. Akupunktio on kiinalaisen lääketieteen hoitomuodoista laajimmin levinnyt länsimaailmassa. Akupunktiolla hoidetaan samoja sairauksia kuin länsimaalaisessa lääketieteessä, mutta ongelmia tarkastellaan eri näkökulmasta ja oireiden välillä nähdään erilaisia yhteyksiä kuin länsimaisessa lääketieteessä.

Kiinalaisessa lääketieteessä ihmistä hoidetaan kokonaisuutena. Hoito määräytyy aina potilaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Hoitokartoitukseen kuuluu anamneesi ja pulssin kuuntelu ja kielen katsominen kiinalaisittain. Tarvittavien hoitokertojen määrä on hyvin yksilöllistä, mutta yleisesti voi sanoa, että pitkään jatkunut vaiva vaatii pidemmän hoitojakson. Akupunktion lisäksi hoidossa voidaan käyttää moksausta (lämpökäsittely) tai kuivakuppausta.

Mihin akupunktio käytetään?
* allergia, astma, ihottumat
* hormoniepätasapaino, kuukautisvaivat, lapsettomuus, vaihdevuodet
* migreeni, päänsärky, huimaus
* erilaiset kiputilat, selkä-, niska- ja nivelvaivat, iskias, reuma
* unettomuus, väsymys, masennus, ahdistus, erilaiset stressioireet
* ruuansulatusvaivat kuten mahakatarri, ripuli, ummetus, turvotus, pahoinvointi

MUUT PALVELUT

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta. Samalla kinesioteippaus voi lisätä verenkiertoa ja vähentää turvotusta.

RAVINTOTERAPIA, ajanvaraus vain puhelimitse

1 x tapaaminen 60 min, sisältää:

Etukäteen saat täytettäväksi esitietolomakkeen ja ruokapäiväkirjat viiden päivän ajalta. Ne palautetaan sähköpostitse minulle ennen vastaanottoa. Näin saan jo ennakkoon tutustuttua tilanteeseen ja voimme käyttää vastaanottoajan tehokkaasti.

Ravintoterapiassa tehdään muutoksia totuttuihin ruokavalioihin ja otetaan käyttöön mahdollisia ravintolisiä. Saat kaikesta tarkat ohjeet, jotka myös käymme läpi vastaanotolla.

Seurantakäynti 30 min puhelinkonsultaatio.