HIERONTA

Hieronta on hoitotapahtuma, missä hierojamme pyrkii edistämään ja rauhoittamaan asiakkaan eri kudosten toimintoja. Hoitolastamme löytyy osaajia klassiseen hierontaan, urheiluhierontaan ja mobilisoivaan hierontaan. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. venytys, siveleminen, painelu ja puristelu eri voimakkuuksilla, eri suuntiin ja eri rytmein. Hieronnalla on useita vaikutuksia: se vilkastuttaa kudosten aineenvaihduntaa rentouttaen, vähentäen kipua ja huoltaen lihaksia. Kaikki hierojamme ovat koulutettuja hierojia jotka löytyvät valviran terveydenhuollon ammattihenkilö rekisteristä.

Hoitoaikamme ovat
* 25 min, tässä ajassa ehdimme käymään yhden kehon osa-alueen läpi esim. niska-hartiaseudun.
* 45 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta.
* 60 min puolivartalohieronta, tässä ajassa ehdimme käymään läpi noin puolet vartalosta. Pidempi hoitoaika antaa mahdollisuuden keskittyä pidempään ongelma-alueisiin.
* 90 min kokovartalohieronta.
* 120 min kokovartalohieronta

FYSIOTERAPIA

Fysioterapeuttimme auttavat sinua tuki- ja liikuntaelinoireiden hoidossa. Tavoitteenamme on parantaa ja ylläpitää sinun toimintakykyä ja liikkumista. Fysioterapiapalveluihimme kuuluu mm. liikuntavammojen hoito, leikkauksen jälkeinen kuntoutus, työperäisten rasitusvammojen hoito sekä huimauksen ja tasapainohäiriöiden kuntoutus. Ensimmäinen käynti aina 60 minuuttia, jatkokäynnit joko 60 tai 45 minuuttia.

ERIKOISHIERONNAT

Akupunktio + hieronta

Hieronnan yhteydessä käytetään akupunktioneuloja tehostamaan hieronnan vaikutusta. Neuloja käytetään käsien ja jalkojen alueilla. Hoidon kokonaiskesto on 45min joka sisältää myös hoidettavan alueen hieronnan.

Intialainen päähieronta sisältäen niska-hartiaseudun hieronnan

Hoidon aluksi hieromme niska-hartiaseudun lihakset ja hoito päättyy rentouttavaan intialaiseen päähierontaan. Valittavanasi on joko 20 min tai 40 min hoito.

Hot stone kuumakivihieronta + klassinen hieronta

Kuumakivihieronta on miellyttävä lihaksia rentouttava hoito. Se on silti tehokas hoitomuoto, jossa yhdistyy kiven lämpö ja paine. Hoidon alussa lihakset käsitellään luonnonkivillä ja lopuksi vielä niska-hartiaseudun hieronta.

Puremalihashieronta

Puremalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartiaseutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien sisä- ja ulkopinnoilta. Hieronta tehdään aina yksilökohtaisesti asiakkaan toiveiden mukaan. Sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niska-hartiaseudun jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville.

Raskaushieronta ja syynnytyksen jälkeinen hieronta

Raskaana olevaa äitiä pystyvät hieromaan kaikki koulutetut hierojamme. Lisäksi löydät meiltä raskausajan hoitoon erikoistuneen osaajan. Jos haluat jotain todella ylellistä niin tämä on sinun valitsema hoito. Raskaushieronta auttaa odottavaa äitiä rentoutumaan ja vapauttamaan kehossa mahdollisesti olevia jännityksiä. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti. Lapsi jakaa kohdussa ollessaan äidin tuntemukset, minkä vuoksi olisi tärkeää, että äidin mieli olisi levollinen. Hoidossa huomioidaan kokonaisvaltaisesti äidin tunteet, henkinen mielentila sekä fyysiset oireet. Raskaushieronnassa käytetään body cushion-tyynyjä, jotka on suunniteltu raskausajan hoitoihin. Tyynyjen avulla äiti saadaan tuettua rentouttaviin ja turvallisiin asentoihin hieronnan ajaksi. 90 minuutin raskaushieronta pitää sisällään äidin rentouttavan kokovartalohieronnan päästä varpaisiin. Hoidossa luomuhierontaöljyä, joka ravitsee äidin ihoa. Äidin vatsan alue hierotaan myös ja kohdussa oleva vauva huomioidaan koko hoidon ajan. 60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään äidin haluamiin kehon osiin. Esimerkiksi, jos alaraajoissa on turvostusta, voidaan hieronnassa keskittyä alaraajojen lymfahierontaan yhdistäen jalkapohjien lymfapisteet sekä avata lymfakiertoa myös yläkehosta ja lisäksi ohjata äidille syvää hengitystä, mikä vaikuttaa myös lymfakiertoa lisäävästi. Tai voimme esimerkiksi keskittyä selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan.

Hoito vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä. Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia. Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta. Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin. Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä. Auttaa kehittämään kehonhallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen. Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua. Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista. Valittavanasi on joko 60 min tai 90 min hoito.

Synnytyksen jälkeen hieronta nopeuttaa kehon palautumista synnytyksestä. Hierontaan voi tulla heti synnytyksen tai sektion jälkeen, kun äidistä siltä tuntuu. Hieronnassa keskitytään yksilöllisesti äidin ongelma-alueisiin. Yleisimpiä ongelma-alueita ovat niskahartiaseutu ja alaselän/lantion alue. Niskahartiaseudun alueelle voi tulla jännityksiä imetysasennoissa sekä vauvan kantamisesta. Mikäli vatsamakuuasento ei tunnu hyvältä synnytyksen jälkeen, voidaan äiti hoitaa kylkimakuuasennossa miellyttävillä raskaushieronta-asentotyynyillä. Hoitoihin voit ottaa vauvan mukaan. Valittavanasi on joko 60 tai 90 min hoito.

MUUT PALVELUT

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta käytetään yleisimmin lievittämään kipua, ohjaamaan liikettä tai kehon käyttöä, kohentamaan asento- ja liiketuntemusta. Samalla kinesioteippaus voi lisätä verenkiertoa ja vähentää turvotusta.