Catalin Fanaragiu

Koulutettu hieroja, urheiluhierojaopiskelija, Dry Needling

Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi keväällä 2023 ja tällä hetkellä opiskelen urheiluhierojan erikoisammattitutkintoa. Lisäksi teen Dry Needling-hoitoa (kuivaneulaus), johon olen kouluttautunut Suomen Dry Needling yhdistyksen koulutuksissa. Kiinnostukseni lihashuoltoon ja hyvinvointiin on lähtöisin omasta liikuntataustastani. Jalkapallo on ollut iso osa arkea läpi koko elämäni; ensin itse pelaten, myöhemmin junioreja valmentaen. Jalkapallon lisäksi olen kiinnostunut myös muiden urheilulajien lihashuollosta sekä urheiluvammojen ennaltaehkäisystä ja hoidosta. Parhaan tuloksen hieronnasta saa, kun vaiva tutkitaan perusteellisesti ja lähdetään hoitamaan oikealla tavalla. Tutkimalla en hoida vain oireita, vaan pyrin aina selvittämään myös vaivojen syyn. Hierontaan yhdistän halutessa nivelten mobilisointia, jolla parannetaan liikkuvuutta tai käytän Dry Needling neuloja. Dry needling-hoidossa (kuivaneulas) käsitellään pehmytkudoksessa sijaitsevia triggerpisteitä neuloin, jolloin hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja.

Osaaminen: ●     Klassinen hieronta ●     Mobilisoiva hieronta ●     Dry Needling (Kuivaneulaus) ●     Puremalihashieronta ●     Intialainen päähieronta ●     Kinesioteippaus

Palvelut: ●     Hieronta ●     Dry Needling (Kuivaneulaus) ●     Puremalihashieronta ●     Intialainen päähieronta

Kehonosat: ●     Selkä ●     Niska-hartia ●     Lantio ●     Ala- ja yläraajat ●     Purentalihakset

Palvelukieli: ●     Suomi ●     Englanti ●     Romania ●     Italia (avustava) ●     Espanja (avustava)

Lisätietoa Dry Needling -hoidosta:

Mitä dry needling on? Dry needling on pehmytkudoskivun hoitoa akupunktioneuloilla. Kehoon ei tule neuloista mitään aineita, siksi hoitomuodon nimi on dry needling eli kuivaneulaus.

Kuinka se toimii? Dry needling neula laitetaan lihaksessa sijaitsevaan niin sanottuun triggerpisteeseen, jolloin triggerpisteen aiheuttama kipu laukeaa. Dry needling myös saa aikaa aineenvaihdunnan normalisoitumista lihaksessa. Puhutaan niin sanotusta analgeettisesta vaikutuksesta, eli hoito vaikuttaa vielä kipua lievittävästi, vaikka neulat on poistettu elimistöstä. Neulottaminen vapauttaa kehon omia kipulääkkeitä, eli endorfiineja ja enkefaliineja. Tästä syystä hoidon jälkeen on raukea ja rento olo.

Mitä hoidon jälkeen on odotettavissa? Hoito aktivoi kehon omia palautumis- ja paranemisprosesseja. Voit tehdä kevyttä palauttavaa liikuntaa. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä mustelmia ja käsittelyarkuutta hoitoalueella parikin päivää.

hieroja