Jean Fransman

Koulutettu hieroja, kraniosakraaliterapeutti

Esittely: Jean

Moikka. Olen Jean Fransman, koulutettu hieroja ja biodynaaminen kraniosakraaliterapeutti.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi ja terveys on ollut etusijalla koko aikuisen elämäni. Liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat osa arkea, kuten myös jooga ja meditaatio. Oman kokemukseni ja opiskeluni pohjalta osaan neuvoa koskien kokonaisvaltaisia elintapa, treeni, ruokavalio ja lisäravinne asioissa. Keho-mieli yhteys, läsnäolo, vilpittömyys ja välittäminen on perusarvojani jolle hoito tapahtuma rakentuu. Minulle on tärkeää että saan tehdä työtä joka auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Koulutus:

Valmistuin hierojaksi Porvoon hieroja koulusta vuonna 2017. Hieronta tyylini on klassinen ja osaan mukauttaa otteita ja voimankäyttöä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Vuonna 2018 valmistuin Biodynaamiseksi kraniosakraali terapeutiksi Chintan Veetin ja Karima Valentina Hocevarin opettamassa vuoden kestäneessä koulutuksessa joka toteutui hyvinvointikeskus Elontulessa karjalohjalla.

Alueet:

  • Niska, hartia, selkä, kyljet, Käsivarret ja kädet -Pää ja jalkapohjat
  • Reidet, pakarat, lonkan alue sekä pohkeet -Nivel mobilisaatio

Kielet:

  • Suomi
  • Ruotsi
  • Englanti

Lisätietoa Biodynaamisesta kraniosakraaliterapiasta:

Hoito on aina yksittäinen ja kokonainen tapahtuma joka kestää omaa aikansa. Normaalisti itse hoito on n. 45-60 min ja ennen ja jälkeen hoitoa on hyvä varata muutama minuutti aikaa aloittamiseen ja palauttamiseen. Näin ollen on kalenterissa hyvä varata yhtä hoitoa varten 75min.

BKS-terapia on manuaalinen ja holistinen hoito jolla tuetaan kehon vitaalisuutta, vahvistetaan sen harmoniaa ja voimistetaan hoidettavan henkistä läsnäoloa. Hoito vaikuttaa syvemmälle kehoon ja mieleen kuin hieronta. Sen avulla on mahdollista tavoittaa ne syyt, joiden vuoksi samat kireydet palaavat samoihin kohtiin aina uudelleen. Se ei tee hierontaa tarpeettomaksi vaan vaikuttaa eri tavalla ja eri tarpeeseen.

Hoitoon voi tulla kuka tahansa joka haluaa rentoutua ja hiljentyä kuuntelemaan paremmin kehonsa hienovaraisia viestejä. Hoito tehdään hoitopöydällä selinmakuulla ja hoitaja pitää käsiä tietyssä kehon kohdassa ja siirtyy hoidon aikana muutaman kerran johonkin toiseen kehon kohtaan. BKS-terapia on ei-manipuloiva. Hoitaja ei tuo hoidon aikana hoidettavan kehoon minkäänlaista ulkopuolista energiaa tai liikettä, vaan toimii omalla läsnäolollaan tukipisteenä joka antaa hoidettavalle turvan syvään rentoutumisen tilaan jossa syvällä olevat jännitykset voivat alkaa purkautumaan itsestään.

BKS- terapia vaikuttaa koko kehon kattavaan sidekudos järjestelmään, kuten lihas kalvoihin sekä sisäelimiä, selkäydintä ja aivoja ympäröiviin kalvo rakenteisiin. Näiden kalvojen välityksellä vaikutetaan myös luisiin rakenteisiin. Hoidon vaikutus voi tuntua keveyden ja laajentumisen tunteena sekä läsnäolon syventymisenä. Hoito auttaa pääsemään syvään rauhan tilaan, josta häviää stressi ja pelko. Hermosto voi alkaa virittäytymään uudelleen kohti terveyttä. BKS -hoidosta voi olla avuksi esim onnettomuuden, synnyttämisen, leikkauksen, tai muun mullistavan tapahtuman jälkeen palauttamaan kehoon tasapaino.

BKS-terapia perustuu anatomiaan, fysiologiaan, neurobiologiaan ja kehitys biologiaan. Siinä työskennellään yhteydessä aivo-selkäydinnesteen rytmin kanssa. Tämä neste suojelee ja ravitsee keskushermostoa, ja sen hienovaraista liikettä voidaan tuntea kaikissa kehon kudoksissa hengityksen kaltaisena aaltoiluna.

hieroja